چاپ        ارسال به دوست

نشست سالیانه شبکه ارتباطی سازمانهای غیر دولتی زنان باسمن های عضو

( بایسته های سازمانهای مردم نهاد در مدیریت کلان اجتماعی) اسفندماه/ ساری

 

بسمه تعالی

 

«برگزاری نشست سالیانه شبکه ارتباطی سازمانهای غیردولتی زنان با سمن های عضو»

( بایسته های سازمان های مردم نهاد در مدیریت کلان اجتماعی ) 

 (اسفند ماه - ساری )

 

 

مقدمه

گسترش حضور زنان به ویژه زنان دانشمند ، فرهیخته و نخبه در عرصه های اجتماعی ، فرهنگی ، معنوی ، علمی ، و نظایر آن ، یکی از اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران است . این حضور تاکنون منشاء برکات زیادی در جامعه اسلامی بوده و تداوم آن نیز همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری می باشد .

امروزشرایط به گونه ای است که حل مشکلات و معضلات اجتماعی جز از راه تعامل میان دست اندرکاران اداره جامعه مقدور نبوده و مهمترین و اصلی ترین شیوه بهره گیری از مشارکت فعال و همه جانبه مردم در این گونه امور ، سازمانهای غیردولتی هستند . لذا  فراهم کردن زمینه مناسب برای تفاهم میان بخش عمومی و مردمی ، بعنوان کسانی که تاثیر مستقیم و یا غیر مستقیم در اداره جامعه دارند ، از جمله اندیشمندان ، کنشگران اجتماعی ، مدیران و ...یک ضرورت محسوب می شود .

از این رو شبکه ارتباطی سازمانهای غیردولتی زنان اولین نشست سالیانه خود را در دوره جدید  با سمن های عضو با موضوع : " بایسته های حضور سازمانهای مردم نهاد در مدیریت کلان اجتماعی " با رویکرد تحلیلی نسبت به نقش و کارکرد سمن ها در افزایش سرمایه اجتماعی از روز سه شنبه 1/12/1402 لغایت پنج شنبه  3/12/ 1402  به مدت سه روز در استان مازندران شهرستان ساری پلاژ مجتمع وزارت کشور با حضور نزدیک به 200 سمن از سراسر کشور ، مسئولین و مقامات مختلف از معاونت زنان ریاست جمهوری ، وزارت کشور ، هلال احمر ، نماینده مجلس شورای اسلامی ، دفتر امور بانوان شهرداری تهران ، و مقامات استانداری ساری  با اهداف ذیل برگزار نمود:

اهداف :

  • کمک به تعامل و گفتگوهای بخش عمومی ( دولتی ) با بخش مردمی در خصوص مسائل و اولویتهای روز کشور ، با رویکرد آینده نگری تحولات جامعه
  • ایجاد زمینه ای برای مشارکت و همکاری سازمان یافته فعالین خدمات اجتماعی بانوان  با نهادهای مرتبط
  • ارتقاء توانمندی های سمن های عضو ،
  • انتخاب بازرسین جدید شبکه ،
  • تشکیل و راه اندازی دیده بان مردمی حوزه زنان درشبکه ارتباطی سازمان های غیردولتی زنان،  
  • فراهم نمودن بستری مناسب برای ارائه مسائل ، مشکلات و مطالبات سمن ها ،
  • ارائه گزارش عملکرد شبکه از سال 1401 لغایت 1402 ،

شروع برنامه در روز اول نشست صبح ،  افتتاحیه و بعدازظهر :

خیر مقدم خانم دکتر نوابی نژاد

در افتتاحیه این مراسم در روزسه شنبه  1/12/1402 ، پس از قرائت آیاتی از کلام ا..مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران و پخش کلیپی از فعالیتها و دستاوردهای شبکه ، خانم دکتر نوابی نژاد رئیس محترم شبکه ضمن خیر مقدم به مدعوین اظهار داشت : امیدوارم این نشست سالیانه برای همه میهمانان حاضر سودمند و مورد رضایت خداوند باشد . سپس ایشان گزارش خلاصه ای از تاسیس شبکه  ، طرح و برنامه ها و اقدامات انجام شده ارایه نمود.

در حضور هیات رئیسه خانمها: دکتر نوابی نژاد ، دکتر مجد و اسکندری ، از خانم دکتر قاسم پور نماینده و رییس محترم  فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی جهت ارایه سخنرانی دعوت بعمل آمد.

 

سخنرانی خانم دکتر قاسم پور نماینده و رییس محترم فراکسیون مجلس

خانم دکتر فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان مجلس ضمن تشکر از شبکه زنان به جهت برگزاری این نشست تخصصی و  میزبانی سمن ها اظهار داشت : مطالبات در حوزه زنان باید به نتیجه برسد تا به مطالبه عمومی تبدیل شود واین امر از انجمنهایی چون شما انتظار می رود .

وی در خصوص نقش سازمان های مردم نهاد در کیفیت زندگی زنان اظهار داشت :  باید کیفیت زندگی زنان را ارتقاء دهیم ومسائل ومطالباتشان را دنبال کنیم ، بشناسیم واحصاء کنیم وبعد برنامه ریزی وچون سازمانهای مردم نهاد نسبت وشناخت نزدیک با مردم دارند ، این نقش مهم را می توانند انجام دهند . بی شک در گام اول و دوم انقلاب این مهم بیشتر از شبکه ها انتظار  می رود واین می تواند تعامل دوسویه باشد.

 خانم قاسم پور با استناد به بیانات مقام معظم رهبری نسبت به حضور زنان در پای صندوق های رای وحل مسائل ومشکلات ایشان تاکید نمود.

رییس فراکسیون زنان مجلس ضمن اشاره به اهمیت نقش سمن ها در تدوین قوانین حوزه زنان و خانواده اظهار داشت : مطالبات وخواسته های حوزه زنان باکمک انجمن های مردمی می تواند زودتر به نتیجه برسد وتبدیل به مطالبه عمومی شود و در مجلس مورد بررسی قرارگیرد. شایان ذکر است در بخشی از جلسه مطالبات سمن ها بصورت پرسش و پاسخ مطرح شد .

   اهم مطالب ومباحث مطرح شده در این نشست باحضور خانم قاسم پور نماینده مجلس وحضور انجمن های مردم نهاد به صورت پرسش وپاسخ به شرح ذیل است:

 ۱- بحث محرومیت زنان حاشیه نشین و فروش آراء آنها و افزایش فرزندان بدون هویت

۲-بحث مشکلات ثبت سازمانهای مردم نهاد

 ۳-مشکلات زنان بازنشسته برای بیمه نمودن فرزندان و همسرانشان که بیمه نیستند

 ۴-هزینه کردن دولت در امر پیشگیری آسیب‌ها(اعتیاد،محرومیت وغیره)تا حل مشکلات

۵-افزایش  سن بازنشستگی  و بسته شدن راه را برای حضور بانوان واستخدام آنها

 ۶- اتخاذ تدابیری درست برای بالارفتن فاصله سنی پدر وفرزندان

 ۷-اتخاذ تدبیر برای فروش وعرضه تولیدات خانگی در فروشگاه‌ها به جهت نداشتن مهر وزارت بهداشت

8- اتخاذ تدابیری مناسب  برای بچه های بی سر پرست ( اینگونه بچه ها تا 18 سال در خوابگاه می مانند بعد از این سال جا وخانواده مناسبی برای این عزیران تعریف نشده است )

9-توزیع بسته های پیشگیری سلامت و غربالگری بین زنان در معرض آسیب

10-اختصاص سهم آب برای زنان روستایی در بخش کشاورزی با توجه به بحران آب

11-تغییر واژه زن سرپرست خانوار و بازنگری در بحث جنس دوم بودن زنان در فعالیت های اجتماعی

12-درخواست بسته های حمایتی روانشناسی و مشاوره های رایگان

13-ضرورت توجه به  زنان و فرزندان استان سیستان وبلوچستان که به علت تعدد زوجین بویژه ازدواج با غیر ایرانی که همسر اول وآخر رها شده و فرزندان بدون شناسنامه هستند.

خانم قاسم پور در پاسخ به سوالات سمن ها بویژه ناترازی بانک ها  اظهار داشت :  محرومیت بیشترین موردی بود که اشاره شد که ریشه های آن ناترازی بانک هاست و لذا  شاهد یک محرومیتی در استانها هستیم ودر پی آن سلسله حاشیه نشینی و بهم ریختگی اجتماعی را در پی داریم و باید:  1- نهادهای حمایتی2- گروههای جهادی 3- خودشما سعی در رفع محرومیت کنید تا به یک خدمت موثر تبدیل شود و این مسئله جدی ماست تا این رویکرد به صورت جدی پیگیری و فرهنگ سازی شود.

 خانم قاسم پور در انتهای سخن ضمن اشاره به دغدغه رهبری نسبت به آسیب های زنان اظهار داشت : مسائل ومشکلات زنان در معرض آسیب از دغدغه های اصلی رهبرانقلاب است که 7 جلسه آسیب ها بررسی و بودجه ویژه ای برای زنان ودختران در معرض آسیب داشتیم که برگرفته از بودجه های سنواتی مجلس است.  

ایشان در انتها تصریح نمودند که مسائل ومشکلات جمع بندی شده  ، ازطریق خانم جمالی به ما انتقال پیدا کند  تا به صورت لایحه وطرح آماده و به مجلس ارایه شود.

در ادامه خانم جمالی نیز به برخی از مشکلات سمن ها به شرح ذیل اشاره نمود :

1-برای ثبت شرکت زمان و فرایند طولانی باید صرف شود

2- مشکل پرداخت مالیات به سمن ها

3- اختصاص بوجه ای برای سمن ها در هیات دولت

 

تقدیر از مرحومه شهلا حبیبی رییس سابق شبکه با حضور خانواده ایشان

در ادامه بخش بعدی جلسه خانم دکتر نوابی نژاد ضمن خیر مقدم به خانواده خانم حبیبی و اشاره  به  شخصیت بنیانگذار این موسسه در سال 1374 بعنوان اولین مشاور زنان ریاست جمهوری وکنگره جهانی زن در پکن اظهار داشت : در پکن از تمام دنیا و از ایران حدود 100 نفر به نمایندگی از طرف مشاور زنان  در این گنگره شرکت نمودند.  از برکات ودستاورد های این سفر فکر اولیه تشکیل وایجاد شبکه ارتباطی زنان بود که 2سال بعد یعنی در سال 1376 تشکیل شد .

وی افزود :  این شبکه با تلاش ایشان توانست مقام مشورتی را در جوامع بین المللی اخذ نماید  . از برکت وجود ایشان کارها آسان  وپایه های این شبکه  بنا نهاده شد و هنوز هم در بعضی از موضوعات از سابقه و تجربیات برخورد ایشان  بهرمند می شویم .

در ادامه خواهرزاده  خانم حبیبی در قالب بیانیه به ارائه سخن در موضوع "جایگاه وموقعیت بانوان" از دیدگاه ایشان به شرح ذیل پرداخت : چالش های حضور در اجتماع ضمن ارزش وکرامت بانوان است لذا تخصیص زمان وبرنامه ریزی دقیق جزء لاینفک جهت تحقق این مهم است وجز با فرهنگ سازی مداوم ودرونی کردن باورها جهت شفاف نمودن ضرورت حضور زن در نهادهای اجتماعی محقق نخواهد بود

 

حبیبی آغازگر مسیری صعب العبور در جهت تحقق هرچه بیشتر حقوق بانوان برمبنای آموزه های دینی واصول قانون اساسی تحت زعامت مقام معظم رهبری در ایران بود ودرخصوص توسعه فعالیتهای دولتی وغیر دولتی زنان ، خستگی ناپذیر از هیچ تلاشی فرو گذار نکرد.  زحمات ایشان در حوزه های بین المللی وداخلی فرصتی را فراهم ساخت تا جایگاه وموقعیت زنان توانمند ایرانی بیش از هر زمان سازمان یافته شد .

در انتهای برنامه خانم دکتر النا لاویان از بانوان جامعه کلیمیان ایران ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص ویژگیهای اخلاقی مثبت خانم حبیبی  ، خاطرات و سفرهای همراه با ایشان ، شعری را در مدح مرحومه  تقدیم حاضرین و خانواده ایشان نمود .

شروع برنامه های بعدازظهر در روز اول نشست  

توجیه طرح اعتبار سنجی و رتبه بندی سمن ها :

در بعد ازظهر روز اول نشست ،  ابتدا خانم پروین هدایتی مسئول طرح و برنامه شبکه در زمینه : "  توجیه طرح اعتبار سنجی ؛ رتبه بندی سمن ها و همچنین نحوه امتیاز دهی و ارزیابی عملکرد انجمن‌های مردمی "  در سال آینده مطالب مهمی بیان نمود. وی از همه مدعوین درخواست نمود تا لینک ارسالی که شامل ۸۸سوال است را پاسخ دهند.

هدایتی  در خصوص موضوع نشست که  بایسته های حضور سازمانهای مردم نهاد در مدیریت کلان اجتماعی بارویکرد تحلیلی نسبت به نقش وکارکرد سمن هاست به ارائه سخن پرداخت . وی در ادامه ضمن  ارائه سوال از حضار که چند نوع سرمایه می شناسید ؟ پاسخ خود را به شرح ذیل ارائه نمود :  1- مالی 2-انسانی3- اعتمادسازی وسرمایه اجتماعی / در مورد سرمایه مادی واقتصادی کسی که قدرت مالی بیشتر داشته باشد ،  سرمایه بیشتر داشته و  بیشترسود  می کند 2-عوامل انسانی : می تواند باوجود سرمایه یکی در دو نهاد اهمیت داشته باشد وشرکتی که دارای نیروی انسانی موفق است شرکتی که سرمایه انسانی بالاتر داشتند موفق تر است اما یک بعد دیگر هم قابل بررسی است وآن سرمایه اجتماعی واعتماد سازی وارزشهای بسیارمهم است یعنی دوستی  وتعاملات به اهداف نهادها سرعت بخشد .

وی در خصوص مدل طراحی شده  افزود : ما مدلی برای اعتبار سنجی طراحی کردیم که قرار است پایه تمامی سمن ها قرارگیرد. در این خصوص نظام رتبه بندی نیز تعریف شد: وی ضمن تعریف نظام رتبه بندی اظهار داشت : نظام رتبه بندی مجموعه ای از شاخص ها ، اصول ، قواعد وفرآیندهایی است که به منظور هدایت وتوانمند سازی تشکل ها وایجاد اعتبار  واعتبار عمومی بر آنها وهمچنین بررسی شرایط تاسیس تشکل ها ، اقدام به رتبه بندی تشکل ها می کند .

شایان ذکر است این ارزیابی به جهت تعالی وتوانمند سازی سمن ها صورت می گیرد .

در ادامه نشست  خانم جمالی مدیر عامل شبکه  به عنوان فردی که بیش از 31 سال کار مردمی انجام داده است به این امر اشاره نمود که برای فراهم کردن چنین مراسمی بامشکلات بسیار زیادی مواجه شدیم وازحضار خواست این فضای  ایجاد شده برای تعامل را قدر نهند واز  شورای مرکزی خانم مجتهد زاده ، خانم دکتر اردبیلی، وخانم دکتر مجد درخواست نمود بعنوان هیات رییسه  در جایگاه قرار گیرند.

خانم دکتر اردبیلی عضو شورای مرکزی شبکه و هیات رییسه ضمن تشکر از آقای کولیوند  وهیات همراه و همکاری هلال احمر اظهار داشت : حضور بیش از 600 مجموعه وان جیو در ایران باعث تعجب مجامع بین المللی شده و مادر اینجا یک مجموعه برای آینده هستیم .سپس خانم مجتهد زاده از آقای کولیوند دعوت بعمل اورد  برای ارائه سخن در جایگاه حاضر شوند .

 

سخنرانی اقای دکتر کولیوند رییس محترم سازمان هلال احمر :

در ادامه نشست اقای کولیوند در ابتدا ضمن تشکر از تمامی نهادهای مردمی حاضردر نشست اظهار داشت : شما مصداق آیه السابقون هستید ودر کار خیر سبقت می‌گیرید . وی در ادامه به معرفی جمعیت هلال احمر به عنوان یک نهاد مردمی غیر دولتی پرداخت واشاره نمود : جمعیت هلال احمر ایران جزو ۵کشور اول جهان است عملیات این جمعیت در سه حوزه محلی،منطقه ای و ملی است در زلزله ترکیه  بیش از 100 کشور حضور داشتند وتنها کشوری که به خاطر کار صمیمانه وعاشقانه و صادقانه بار ها نشان ومدال عالی‌ترین صلیب سرخ و هلال احمر دنیا را دریافت نمود ، جمهوری اسلامی ایران بود . بیمارستان ترکیه در این بحران توسط ژنرال های سپاه اداره شد و گروه زنده یاب ما با تلاش  خستگی ناپذیر بعد از سه روز یک دختر بچه را زنده از زیر آوار بیرون آوردند که انعکاس جهانی داشت 

وی ضمن اشاره به 2500 شهید امدادگر ، یاد و خاطره آخرین شهید امدادگر که در مراسم سالگرد شهید حاج قاسم سلیمانی باحمله تروریستی به شهادت رسید  ؛ را گرامی داشت .

در ادامه با حضور آقای کولیوند از بین حضار به  ۱5نفر به قید قرعه هدیه سفر کربلا اعطا گردید . در ادامه جلسه به جهت مقارن بودن با میلاد با سعادت حضرت علی اکبر ( ع ) توسط گروه مداحی بانوان چند دقیقه مولودی خوانی انجام گرفت.  سپس کارگاه کمک های اولیه توسط مربی جمعیت هلال احمر برای مهمانان برگزار گردید .

کارگروه آموزشی کمک های اولیه توسط  مربی هلال احمر :

در این جلسه مربی به نکات مهمی در خصوص مخاطرات طبیعی اشاره نمود و اظهار داشت : ما می توانیم جلوی برخی مخاطرات پیش بینی نشده چون آتش سوزی؛ سیل ؛ زلزله را بگیریم . در پایان این نشست به تمامی شرکت کنندگان کارت عضویت هلال احمر اهدا شد.

 

روز دوم نشست صبح و بعدازظهر :  

در روز چهارشنبه 2/12/1402 روز دوم نشست ؛ پس از قرائت آیاتی از کلام ا...مجید (توسط امام جماعت مسجد شهدای مجتمع وزارت کشور)  و سرود جمهوری اسلامی ایران ؛ با حضور هیات رییسه خانمها دکتر نوابی نژاد ، عسگریان و سپهری ، خانم دکتر نوابی نژاد در خصوص زمینه های مختلف فعالیتها ، اقدامات و طرح و برنامه های شبکه به ترتیب اولویت به ایراد سخن پرداخت .

 

ارائه گزارش عملکرد شبکه توسط خانم دکتر نوابی نژاد :

در این نشست خانم دکتر نوابی نژاد در خصوص همکاری با دستگاهها به همکاری های دو جانبه با ستاد حقوق بشر قوه قضاییه،وزارت خارجه، هلال احمر و معاونت زنان ریاست جمهوری و،،،اشاره. نمود .

نوابی نژاد در حوزه فعالیتهایی چون زیر ساخت ها : فروش املاک،  نشستها ، فعالیتها و مشارکت ها ، نشست  باپیروان ادیان توحیدی با همکاری شبکه در دی ماه، فعالیت‌هادر فضای مجازی با موضوعات تاب آوری و...، نشست های تخصصی روانشناسی در تیرماه ، مشارکت ها در حوزه ملی و هنری وتدوین جامع عملکرد و رتبه بندی و سنجش سمن ها و نشست هم اندیشی شورای مرکزی با مشارکت معاونت امور زنان وخانواده ریاست جمهوری و ایجاد سایت و به روز رسانی اطلاعات سمن ها و فعالیت های بین المللی توضیحاتی ارائه نمود .  

خانم دکتر نوابی نژاد در خصوص فعالیتهای بین المللی شبکه  اظهار داشت : به دلیل عضویت در اکوسوک ( مقام مشورتی ) همواره از شبکه دعوت می شود در اجلاس های متعدد شرکت نماید . شبکه دراجلاس ۵۲و ۵۳ و 54 شرکت کرده و در نظر دارد در اجلاس ۵۵نیز شرکت نماید .

رییس شبکه  ضمن ذکر عناوین بیانیه های کتبی و شفاهی اجلاس ۵۵، تاکید نمود این اجلاس از اهمیت بسیاری برخوردار است و شبکه نقش فعالی در آن دارد .

 

اصلاح اساسنامه:

در ادامه جلسه خانم دکتر صفاوردی عضو شورای مرکزی شبکه در خصوص اساسنامه توضیحاتی ارائه نمود. وی اظهار داشت :  کلیه اطلاعات سمن ها باید در فرمت ارایه شده توسط وزارت کشور قرار گیردکه در قسمتهایی نیاز به اصلاح می باشد.

در ادامه یکی از سمن ها ضمن  اشاره به برخی مشکلات سازمان های مردم نهاد اظهار داشت : به علت اینکه در اساسنامه نوشته شده سمن هایی که در زمینه زنان  کار می کنند کلمه خانواده در این بند اساسنامه برای ما در وزارت کشور  مشکل ایجاد کرده است.

خانم نوابی نژاد در پاسخ به سوال مطرح شده تاکید داشت: در نظام هر کشوری به خصوص کشور ما و قانون اساسی  زن در چارچوب خانواده مورد بررسی قرار می گیرد. شبکه یک جایگاه حقوقی دارد و نباید مغایر با قانون اساسیو بند ۱۰آنباشد . از این رو زن وخانواده در اساسنامه آمده است. سپس نمایندگان شبکه در استانها به مدعوین معرفی شدند .

 

 پس از اصلاحات اساسنامه و مطرح شدن نظر سمن ها ؛ خانم احمدی بازرس شبکه تاکید نمود که گزارش خلاصه ای توسط بازرسان آماده شده که توسط خانم هدایتی قرائت خواهد شد. در پایان حضار درخواست نمودند اسامی نمایندگان هر استان برای شناخت بهتر درگروه ایتا و واتساپ قرار گیرد.

ارائه گزارش بازرسین :

در ادامه خانم هدایتی به ارائه گزارشی در خصوص :  فروش املاک شبکه در خیابان های فاطمی و ولیعصر (عج) ؛ تعداد جلسات شورای مرکزی ؛ تهیه بیش از ۶۴گزارش کاری با محوریت زنان و خانواده ؛ صورتجلسات ؛ تمهیدات لازم حضور و غیاب اعضای شورای مرکزی ؛ گزارش حسابها و تایید صورتجلسات مالی توسط بازرس ؛حسابهای سرمایه گزاری بانکی به مبلغ ۲۰میلیارد ریال جهت گرفتن سند ملک جدید در خیابان های  ندا و تهرانپارس ؛ برگزاری جشنواره های متعدد با معاونت زنان ریاست جمهوری ؛ شهرداری و ...پرداخت .

برنامه در بعدازظهرروز دوم نشست  :

در بعدازظهر روز دوم نشست پس از قرائت ایاتی از کلام الله مجید و تشکیل هیات رییسه شامل : خانمها دکتر مجد ، خانم اسکندری و خانم مجتهدزاده،  مراسم به کار خود ادامه داد .

سخنرانی خانم مجتهدزاده عضو شورای مرکزی شبکهو همسر سید محسن موسوی دیپلمات ربوده شده:

در بعدازظهر روز دوم نشست خانم مجتهدزاده عضو شورای مرکزی شبکه ، رییس سازمان نشر آثار مشارکت زنان در دفاع مقدس ، و همسر سید محسن موسوی دیپلمات ربوده شده ، ضمن  ارایه سخن در خصوص پیشینه فلسطین و غزه و تاکید به نگرشی درست در مورد غزه اظهار داشت : وقتی در ادیان  توحیدی سفارش شده باید از مظلوم حمایت کرد  ما باید به عنوان انجمن های مردم نهاد به فکر زنان ، کودکان وخانواده های مظلوم غزه باشیم و تدبیری بیاندیشیم . 

وی در ادامه در خصوص شبهات مطروحه فروش سرزمینهای فلسطین توسط مردم این سرزمین اظهار داشت : رژیم غصب کننده اسراییل با ترفندهای بسیار سعی دارد تا در افکار عمومی این مطلب را ترویج نماید که این سرزمین را مردم فلسطین به آنها فروخته اند وآنها غصب نکرد ه اند در صورتی که کشتار و قتل عام مردم دیر یاسین و  صبرا و شتیلا هنوز در اذهان عمومی وجود دارد و امروز نیز شاهد جنایتهای آنها به مردم غزه هستیم

مجتهدزاده ضمن تاکید این مطلب که یکی از استراتژی های اصلی ما انجمن های مردم نهاد در حیطه زن  ، حمایت از زنان وکودکان مظلوم و مورد ظلم شده غزه است ، افزود : بعد از جنگ جهانی اول به خاطر اینکه دولت عثمانی و آلمان متحد شده بودند ؛ لبنان و سوریه توسط فرانسه تقسیم شده بود . تا سال ۱۹۴6که تصمیم می گیرند این سرزمین برای مردم اسراییل گرفته شود . با ایجاد رعب و وحشت از روستای دیر یاسین شروع می کنند و البته مردم مقاومت می کنند و روستایی که ۷۵۰نفر در آنجا زندگی می کردند توسط صهیونیستها بصورت فجیعی قتل عام می شوند . از این جمعیت نزدیک به  ۶۰۰نفر کشته و تعدادی فرار می کنند . در روستاهای دیگر همه از ترس شهرهای خود را ترک می کنند و بدنبال آن رژیم صهیونیستی این سرزمین ها را غصب و در سال ۱۹۴۸اسراییل رسمیت خود را اعلام می کند . در یک جنگ ۶روزه در سال ۱۹67مصر صحرای سینا؛  لبنان جنوب لبنان ؛ ‌و سوریه بلندی ها جولان را از دست می دهند .

الان در یک جایی ( غزه ) که وسعت آن ۳۶۰کیلومتر مربع  است چگونه می شود اسراییل از مقاومت رکب می خورد ؟  مقاومت امروز مظلومیت خود را به جهان اعلام نموده است

 وی افزود : کشورهای منطقه که به ظاهر ادعا می کنند با اسراییل ارتباط ندارند اماپشت پرده کمک هایی به اسراییل می کردند .این نشان داد وقتی سید حسن نصرالله که گفت- اسراییل از خانه عنکبوت سست تر است -در جنگ ۳۳روزه و هم اکنون در حال شکست است .

ایشان در خصوص شرایط و وضعیت وخیم مردم مظلوم غزه اظهار داشت : امروز در حادثه غزه وضعیت زنان و کودکان وخیم است و به شدت در تنگنا هستند . نه آب برای خوردن دارند و نه امنیت ؛ آنها خسته نشده آند ولی چون اجازه هیچگونه آزادی نداشته اند ؛ حاضرند برای پس گرفتن کشورشان این بها را بپردازند و کشورشان را آزاد کنند.

مجتهدزاده در خصوص علت مقاومت مردم غزه اظهار داشت : ما درست قبل از سال ۶۰در لبنان بودیم و اسراییل برای رعب و وحشت مردم ؛ هر روز حداقل ۱۰بار دیوار صوتی را می شکست و در قسمت‌های اردوگاه بمب می انداخت . نه سازمان ملل از حقوق ملتها دفاع کرد و نه افکار عمومی و دولتهای عرب ، بعد از جنگ ۳۳روزه اسراییل جرات نکرد پایش را در لبنان بگذارد در خصوص غزه هم همینطور است این ملت زندگی نمی کردند ومردگی می کردند . اکثرا در زندانها با شکنجه های بالا بودند . به حول قوه الهی این مقاومت آغاز شد .

وی ضمن توضیح در خصوص قتل عام فلسطینیان در اردوگاه صبرا و شتیلا از حاضرین پرسید : با چنین دیدگاهی در مورد این رژیم وحشی و کودک کش چکار باید کرد ؟

خانم مجتهدزاده در خصوص شبهات حمایت ایران از غزه در ساخت تونل ها و ارسال دلار گفت : اینها همه کذب است مردم غزه مظلوم هستند .اسراییل تلاش داشت وجهه اش خراب نشود اما الان مردم جهان متوجه شده آند فلسطینی ها مظلوم هستند و هر هفته در آمریکا و ایالت هایش راهپیمایی اعتراضی برگزار می شود . همه اروپا ؛ استرالیا ...و در حال اعتراض هستند .

وی  افزود اسراییل نسل کشی می کند و معتقد است باید بچه های فلسطینی از بین بروند ؛ او زرادخانه هسته ای دارد و برایش استفاده از آن کاری ندارد .

وی در خصوص نقش سمن ها اظهار داشت : شما سمن ها به این نسل کشی باید اعتراض کنید . باید برای استفاده از زرادخانه  اسراییل محدودیت گذاشته شود .

ارائه گزارش خزانه دارشبکه  :

در ادامه نشست خانم دکتر طاهره مجد خزانه دار شبکه در خصوص برخی فعالیتهای شبکه و برگزاری این نشست به ارایه نکات مهمی در زمینه مسائل مالی پرداخت . وی ضمن تشکر ازتلاشهای خانم جمالی و مجتهدزاده اظهار داشت : به چهار دلیل نمی توانیم تراز مالی درستی از سال۱۴۰۱تا ۱۴۰۲داشته باشیم: 1- به علت خرید ملک واقع در میدان ندا و اینکه هنوز سند بنام زده نشده  و مقداری پول به مبلغ دومیلیارد تومان برای سند زدن نگه داشته شده است ؛ تراز های مالی را پایان سال قرار می دهند که هنوز پایان سال نیست ۳_برای بعضی از طرح ها پیش پرداخت ریخته شده است۴-تغییر آدرس وثبت نشدن آن به جهت نگرفتن دفاتر و مبالغ به حساب شبکه؛ عدم ارائه تراز نامه سال ۱۴۰۲

آقای دکتر جلالیان معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری و رییس میزتشکل های مردم نهاد:

از دیگر سخنرانان این نشست آقای دکتر جلالیان معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری و رئیس میزتشکل های مردم نهاد ؛ به ارایه سخن پرداخت .وی ضمن ارزوی بهره گیری جمع از ماه شعبان و رمضان و تبریک میلاد مسعود حضرت ولیعصر( عج) ؛ سلام ویژه جناب وزیر آقای دکتر رحیمی را به جمع سمن های بانوان ابلاغ نمود . جلالیان  ضمن اشاره به  اهمیت شبکه بعنوان پایگاه فعالیت زنان و حقوق شهروندی اظهار داشت :  شما دارید یک داستان بزرگی را هدایت می کنید آدمهایی که در حوزه اجتماعی کارمی کنند؛  نگاهشان اجتماعی و جمعی است ، ترجیح منافع جمع برخود که این ارزشمند است.

ریئس میزگرد نهادهای مردمی در خصوص نقش مردم در انتخابات اظهار داشت : اتفاق مهمی را در ۱۱اسفند در پیش رو داریم که تجلی شهروندی است و این حق وتکلیف برعهده مردم می باشد . تحقق حقوق مردم در همین انتخابات است و آن انتخابات است که برای همه تکلیف است  و باید انتخابات پر شوری در راستای نهادینه شدن منافع جمع بر فرد برگزار شود .

وی در خصوص اهمیت تشکل های مردم نهاد افزود ؛ وقتی نهادها و تشکل های مردم نهاد را می بینم یعنی نشان از بلوغ و احساس مسیولیت است . یعنی وجدان عمومی آنها بیدار است . تجلی مردم و اراده های مردم تحقق یافته است.

وی در خصوص نقش زنان فعال در سمن ها  افزود : شما مادر هستید و در خصوص اجتماع خودتان احساس تکلیف می کنید تا با یک خرد جمعی به جامعه خود کمک کنید .

 مسئول بین الملل دادگستری در خصوص اهمیت نقش شهروندی اظهار داشت  : اشاره کردیم شهروندی مبتنی بر تحقق است نه حق یعنی در چارچوب قوانین و مقررات اگر جوهره شهروندی را منافع عمومی نبینیم به خطا رفته ایم . لذا حضور سمن ها مطالبه گری را ؛ نه برای خودشان بلکه برای جامعه هدف بیدار می کند.

 وی ضمن اشاره به حضرت فاطمه ( س ) که شبها بیدار می شد و به فکر دیگران بود ؛ تاکید نمود شما هم باید به فکر جامعه خود باشید .  از حقوق کودک دفاع کنید و مطالبه کنید تا اتفاقات خوب رقم بخورد.

دکتر جلالیان مسئول بین الملل دادگستری و ریئس میزگرد نهادهای مردمی در خصوص تشکیل میز نهادهای مردمی اظهار داشت :  میزی در دادگستری تشکیل شده( میز تشکل های مردم نهاد ) بویژه در خصوص غزه و مسئول آن خانم بیات است .یکی از همین روزها اجلاس ۵۵برگزار می شود و شما تکلیف حمایت از زنان و کودکان بی دفاع غزه را دارید حق بر هوای پاک ؛ حق بر محیط زیست سالم و ...جزو حقوق بشر است که از سال ۱۹۷۹مصوب شده و همه پذیرفته آند .

در پایان آقای جلالیان به سوالات سمن ها در خصوص هوای پاک ؛ زباله ها ؛ قانون پسماند و فضای سبز ؛ قانون شهرداری ها و ساخت انبوه ساختمان پاسخ گفت ؛  و کاشت یک میلیارد درخت که به آب هم نیاز ندارند وتولید اکسیژن وجذب دی اکسید کربن می‌کنند را به جمع حاضر نوید داد.

مراسم انتخاب بازرسین :

مراسم انتخابات بازرسان در بعدازظهر روز دوم نشست با حضور مدعوین و شورای مرکزی شبکه و نمایندگان وزارت کشور برگزار شد .در خصوص انتخابات بازرسین نخست دو نفر بعنوان هیات ریسه ودو نفرناظر انتخاب شدند تا ازبین ۷نفرکاندیداها هر یک به ارایه رزومه خود در سه دقیقه به صورت فشرده بپردازند .

سپس با حضور نزدیک به ۱۲۰نفر و ۴کاندیدا از خانمها معصومه دستغیب ؛ کبری احمدی ؛ پوران موسوی ؛ و شمسی حسینی انتخابات برگزار شد . پس از بررسی آرا ، خانمها : معصومه دستغیب با ۷۳رای و کبری احمدی با ۵۹رای بالاترین آراء  را از آن خود کرده و بعنوان بازرسین جدید شبکه انتخاب شدند .

روز سوم  نشست صبح و بعدازظهر :

در روز سوم نشست سالانه شبکه مورخ پنج شنبه  3/12/1402 پس از قرائت آیاتی از کلام الله مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران و تشکیل هیات رییسه و باحضور خانم دکتر خزعلی معاون محترم زنان ریاست جمهوری ،  این نشست  رنگ و بوی خاصی گرفت . در ابتدا خانم دکتر نوابی نژاد رئیس محترم شبکه ضمن خیر مقدم وتشکر از حضور ایشان علی رغم مسئولیت زیاد اظهار داشت :  این سمن ها یک نیروی ارزشمند هستند و همه مایل هستیم تا در خدمت امور زنان و اهداف عالی که مد نظر است باشیم وتشکر از اعتمادی که به شبکه داشتید وپروژه های مختلفی که به شبکه سپردید . سپس کلیپی از دستاوردها و اقدامات شبکه در عرصه های مختلف پخش گردید

 

.

نگاهی به تشریح فعالیت های شبکه در روز سوم نشست :

در ادامه خانم نوابی نژاد ضمن امید به تدام این پروژه ها به تشریح فعالیت های شبکه از سال ۱۴۰۱ لغایت ۱۴۰۲ به شرح ذیل پرداخت :

ا -طراحی اساسنامه

2-فروش املاک قدیمی وخرید آپارتمانی در میدان ندا

3-اجرای برنامه های آموزشی حقوقی،روانشناسی، جامعه شناسی ،محیط زیست وغیره

4- مشارکت در انتخاب بانوی هنرمند ایرانی

5- تدوین رتبه بندی واعتبار سنجی سمن ها که مورد قبول وزارت کشور قرار گرفت

6-اجرای ایده پردازی و نو آوری زنان در مواجه باتغییرات اقلیمی

7-فعالیت در حوزه های بیت المللی علی رغم مشکلات در زمینه حضور در این مجامع بین المللی

8- اجلاس 55 وارائه بیانیه های کتبی وشفاهی باتوجه به تاکیدات وموضوعات ارائه شده وجلسات هماهنگی با ستاد حقوق بشر وزارت خارجه

9-همکاری با سمن ها وسایر نهادها درراستای اهداف عالی کشور

10-نشست ، بیانیه و نامه در حمایت از کودکان و زنان غزه

11-نشست ، بیانیه و نامه در ارتباط با اخراج ایران از کمسیون مقام زن

12- مشارکت با سازمان صنایع دستی وتکمیل اطلاعات سمن ها

وی افزود : مادرحال حاضر نخستین وتنها شبکه ارتباطی زنان در کشور عزیزمان ایران هستیم امید است که از این پتانسیل بهترین بهره برداری صورت پذیرد.

سخنرانی خانم خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری :

 در ادامه خانم دکتر خزعلی ضمن تشکر از شبکه  اظهار داشت : دولت با افزایش اعتبار برای کاهش آسیب های اجتماعی زنان روستایی برنامه دارد، و بیمه اجتماعی زنان روستایی دارای سه فرزند و اختصاص اعتبار برای آن از جمله برنامه های حمایتی دولت است . وی افزود : یکی از برنامه های جدی ما آن است تا با سمن ها در کشور دیدار داشته باشیم و برای حل مشکلات آنها با بهره مندی از تمام ظرفیت ها تلاش کنیم. خزعلی تاکید نمود : برای کاهش آسیب های اجتماعی باید از توان سمن ها استفاده شود، دغدغه های برخی از سمن ها در حوزه زنان با استفاده از ظرفیت های موجود استانها کاهش خواهد شد.

 در ادامه خانم دکتر خزعلی تاکید نمود امروز تمام وقت جهت شنیدن مطالبات  در خدمت سمن ها هستم . وی صبورانه  به تک تک سمن ها و پاسخ به سوالات آنان پرداخت .

 

 

- همچنین در این نشست مدیران سمن ها به ارایه سخن پرداخته و مطالبات و مشکلات خود را بیان کردند و خواستار پیگیری از جانب معاونت زنان شدند.برخی  مطالبات سمن ها به شرح ذیل است :

1- مشکلات اقتصادی و نبود بودجه در برگزاری جشن ها و حمایتهای مالی واقتصادی که در گذشته شامل انجیو ها می شده است  ؛ 2-مشکلات زیادکشاورزان در عرضه محصولات کشاورزی ( اینکه استان فیروز کوه مناسب برای کسانی که مشکل ریوی دارند و می توانند از این محیط استفاده کنند و باید در زمینه احیاء آیین ها ومراسمات محلی روی انجیو ها حساب کنیم )

-خانم دکتر خزعلی در مورد مسأله کشاورزی ؛ آن را اهتمام جدی دولت در حوزه زنان روستایی جهت پیشگیری از آسیب ها دانست . وی به بیمه اجتماعی فرزندان و اختصاص سهمیه و اعتبار خاص برای زنان اشاره نمود  و از افزایش بودجه در سال جدید خبر داد و تاکید نمود مردم در استانها از این موارد رضایت دارند .  وی افزود : همه نهادهای دولتی و غیردولتی در اختصاص مکان مشکل دارند و سعی ما این است در استانها با همه سمن ها دیدار داشته باشیم و باید از طریق استانها هماهنگی بوجود بیاید . خانم خزعلی ضمن اشاره به موضوعات و آسیب ها تاکید نمود از کمک سمن ها بهره می گیریم .

-خانم معصومی از انجمن طرفداران محیط زیست در خصوص دغدغه ذهنی خود که عنوان سرپرست خانوار و بد سرپرست که می بایست این واژه تغییر یابد ؛ نیاز سمن ها به ضامن برای وام ها ؛ آگاهی زنان از اقلیم و برگزاری قهرمان زمین ویژه زنان سوالاتی مطرح نمود .

خانم خزعلی در پاسخ به مطالبات این سمن به رویداد خانواده؛ کاشت نهال و خرید بذر از زنان ؛ تفکیک زباله در شهرها و استفاده از خشکاله برای دام ها اشاره نمود.

-سمن دیگر در خصوص همکاری دولت از سمن ها سخن گفت و خانم دکتر در این باره قول مساعد داد و در خصوص لفظ خود سرپرست تاکید نمود خانواده نیازمند یک سرپرست است و این امر می تواند توسط یک مرد یا زن انجام شود اما زنان سرپرست خانواده که در بخش تولید فعالیت دارند باید مورد حمایت جدی قرار گیرند.

-سمن دیگر در خصوص تسهیل کار ان جیو ها و انجمن های خیریه با دولت در گرفتن تسهیلات؛ بیمه ؛ مالیات؛ کوتاه شدن پروسه ها و .. تاکید نمود

خانم دکتر در خصوص سلامت و اهمیت آن و آرزوی معاونت به یک درصد بودجه تکلیفی با وزارت ورزش ؛ در سلامت قامتی ؛ حرکتی با وزارت بهداشت و بحث غربالگری اشاره نمود.

-سمن دیگر از کرمان در خصوص توجه به بچه ها و زنان گرفتار اعتیاد وایجاد اشتغال برای بانوان معتاد وحاشیه نشین وزباله گرد وتضمین اشتغال برای جلوگیری از بازگشت این افراد به کارهای قبلی خود  به مواردی اشاره نمود .

خانم دکتر ضمن اشاره به  مشکل زنان دچار اعتیاد یکی از شرح وظایف در ماده ۱۶ و ۱۵ و اشتغالزایی شرافتمندانه برای این افراد است که با کار مناسب و محیط سالم باید درمان شوند. وی تصریح نمود دولت با کمک برخی خیریه ها در تهیه جهیزیه، پیشگیری از اعتیاد اقدامات موثری انجام داده است که این رویه ادامه خواهد داشت.

-سمن بعدی از کرمان ضمن اشاره به انجام کارهای خیر ؛ لینک شدن سمن ها و مشخص شدن نیازها ؛ آموزش برای اینگونه اقشار را تقاضا نمود. خانم دکتر در خصوص جهیزیه به کمک های برخی خیریه ها به دولت در جهیزیه ؛ در بحث اعتیاد و پایین آمدن سن اعتیاد در برنامه دولت تصریح  نمود .

-سمن دیگر از شهر رشت به صدمات و مشکلات روانی صنفی ؛ تجاری در قوانین ؛ بیمه بازنشستگی مادران فعال ؛ اختصاص بیمه های مدنی ؛ توجه به سوئ تغذیه کودکان ؛ پتانسیل ماده ۶۶ و مشارکت زنان اشاره نمود .خانم دکتر خزعلی به افزایش بیمه مادران و سلامت کودکان در این دوسال اشاره نمود .

-سمن دیگر در خصوص نگهداری مادر از بچه معلول و توانمندساز نمودن اینگونه زنان اشاره و تقاضای کمک نمود . خانم خزعلی تاکید نمود : برخی از مادران که از فرزندان معلول خود نگهداری می کنند با توجه به مشکلات روحی کمک و توجه ویژه نیاز دارند که از طریق انجمن های زنان باید مورد تاکید قرار گیرد.

-سمن دیگر از توجه به فروش و بازاریابی دستاوردهای زنان و اختصاص بودجه برای یک محیط بهداشتی ؛ آموزش مشاغل خانگی سخن گفت . خانم خزعلی از پشتیبانی بصورت مجازی و حقیقی برای ارایه آموزش های خانگی و گسترده تر و قراداد با کسبینو و عرضه محصولات خانگی وانجیو ها خبر داد.

-در ادامه خانم لاویان از ایرانیان کلیمی ضمن قرائت  شعری در مدح خانم حبیبی بنیانگذار شبکه به ایراد  مطالبات خود پرداخت . وی تاکید نمود من در این سرزمین احساس لذت میکنم وبه دنبال زن سالم خانواده سالم و جهان سالم هستیم . وی دغدغه خود را در ارتباط با بیمه زنان ایرانی توسط همسر و پرداخت یارانه به همسر؛ دادن پرونده مدرسه بچه به پدر؛ مشکل در خصوص ضامن در گرفتن وام مطرح نمود .

-خانم خزعلی ضمن اشاره  به اقدامات  معاونت در حل شدن مشکلات در مسأله عدم تحویل پرونده و کارنامه به مادر از سوی ریاست جمهوری اصلاحیه به آموزش و پرورش ارایه شد ؛ بانوان حمایت از زنان و وجود در مواردی که دختر زیر ۱۸ سال نیاز به شکایت در مراجعه قانونی راداشته باشد این شکایت باید از طریق پدر صورت گیرد ولی از طریق مادر امکان پذیر نیست مکانی برای زنان که همسرشان آنها را از خانه بیرون کرده در اورژانس بهزیستی تعریف شده است

-خانمی از لرستان به گرفتن در اسرع وقت پاداش پایان خدمت بانوان واین مورد که سن ازدواج بالا رفته ودرمان بالای 40 سال(ناباروری) که تحت پوشش بیمه نمی شوداشاره داشت.

- سمن دیگر از کردستان از وسعت حوزه آسیب ها و کار خوب دولت در سفرهای استانی ؛ و پی گیری قول های داده شده ؛ در حوزه امور ارتباطات اجتماعی و حاشیه نشینی به واگذاری این مواردبه کارگروه ها ی که تخصصي هستند تاکید نمود.

-در ادامه خانم خزعلی به نبود اعتبارات کل برای بانوان در امور اجتماعی و توجه وزارت کشور به آن در استانها تاکید نمود.

 -نماینده یزد در خصوص دادن وام به سمن ها  وحذف مالیات از آنها تاکید داشت .

-نماینده خوزستان در خصوص بیماران تالاسمی برای استخدام و شرایط بازنشستگی پیش از موعد این قشر از جامعه اشاره نمود.

-نماینده استان مازنداران در خصوص خانه های امن برای بانوان در معرض خشونت در خواست اعتبار بودجه و در خواست وام  اشتغال برای این بانوان مطالبی را مطرح کرد .

-نماینده ای از استان گلستان از خلاء قانون در زمینه بیمه همسر و فرزند بعد از بازنشستگی  و هزینه بالای ناباروری سخن گفت و اینکه زنان خود سرپرست که حضانت  فرزند خود را دارند ولی نمی توانند پاسپورت برای کودک خود بگیرند وتهیه لباس برای خیریه ها سالی دوبار ایجاد مشکل می کند . در خواست کمک به خیریه ها تاکید نمود .

سخنرانی دکتر عباسی معاون محترم امور اجتماعی وزارت کشور:

- در ادامه دکتر عباسی معاون محترم امور اجتماعی وزارت کشور ضمن تشکر از شبکه در برگزاری این نشست ؛ و تبریک اعیاد شعبانیه و میلاد با سعادت حضرت مهدی ( عج) به فرج منجی عالم بشریت اشاره نمود و اظهار داشت : حل مشکلات و عدالت محض فقط با حضور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف صورت خواهد گرفت . ما زمینه ساز عدالت جهانی هستیم یک قدم برداشتیم و حکومت شاه را برداشتیم . وی افزود: امروز بچه هایمان از ما سوال می کنند اگر برگردید به گذشته باز هم انقلاب می کنید ؟ پاسخ ما بله هست و نمونه آن شما هستید که تشکل ایجاد کردید وارد میدان شدید نه برای خود بلکه برای جامعه

 وی تاکید نمود: عده ای هستند مثل شما صرفا بدون اینکه بدنبال فعالیت های اقتصادی و سیاسی باشند بدنبال فعالیت های اجتماعی وگروهی هستند و به همین خاطر باید از شما تقدیر بعمل آید

.

عباسی ضمن اشاره به عدم موفقیت دشمن در جنگ و تحریم اظهار داشت : دشمن در چند مورد از جمله جنگ و تحریم ها موفق نشده و سعی دارد آسیب هایی چون :  اعتیاد ،طلاق،عرق خوری وفساد را در بین جوانان توسعه دهد و با کاهش جمعیت ونرخ باروری سعی دارد کشور ما را به چالش بکشاند .

وی تاکید نمود و قول مساعد داد که در اولین وقت بعد از انتخابات جلسه ای را در تهران با حضور سمن ها در شناسایی راهکارها برگزار نماید .

در ادامه خانم جمالی مدیر عامل شبکه نسبت به اصلاح قوانین برای گرفتن مجوز سمن اشاره به این موضوع نمود که  برای تمدید هرسال باید گزارش دهیم ومثل ثبت شرکت فرایند زمان بر را باید طی نمود و اشاره داشتند سمن ها در این زمینه نیاز مند حمایت مادی و معنوی هستند.

.

اختصاص تریبون به برخی سمن ها برای ارائه گزارش :

1-خانم زرین اسکندری از انجمن فرهنگی بانوان استان سیستان و بلوچستان: کلمه محروم را از استان سیستان و بلوچستان حذف شودزیرا باعث رنجش مردم این استان می شود . این استان کاملا غنی و توانمند است . وی به  برخی از مشکلات این استان به شرح ذیل اشاره نمود : 1- به علت تعدد زوجات اولین و اخرین زن مهجور واقع شده و رها می شود 2- بچه های بدون شناسنامه بخاطر ازدواج زنان با مردان غیر ایرانی و رها نمودن این زنان بعد از زایمان 3- کاندیدای بچه ها برای ازدواج در قبال گرفتن پول  و ایجاد مشکلات برای رهایی این بچه ها و باز ماندن انها از ادامه تحصیل

2- خانم فریده امین الاسلام رییس هیات مدیره خیریه حمایت از دختران و زنان کردستان: اهداف و شیوه اجرا در اساسنامه جابجا شده و برخی موضوعات هدف نیست و شیوه اجراست . لذا باید اهداف و شیوه اجرا از هم جدا و  اساسنامه شبکه اصلاح شود . وی اظهار داشت : ضعفی در امور  بانوان استان وجود دارد که هر چه از طرف سمن ها پی گیری می شود عملیاتی نمی شود  .

3- صادقیان از اصفهان و صحبت در خصوص تشکل های حوزه زنان در کشور سخن نمود . وی اظهار داشت : زمینی را اختصاص به دانشگاه داده ایم و مقدمات لازم برای پروژه دانشگاه را آماده کرده ایم اما همچنان مسکوت مانده و مجبور شده ایم یک طبقه را برای انجمن و طبقه دیگر را به صنایع دستی اختصاص دهیم .

4-خانم کلاهی مدیر عامل سمن خیریه سفیران از شهر همدان .وی ضمن اشاره به نحوه کار خود اعلام نمود : در ابتدا از شیوه غلط گدایی از فرمانداری ، مراکز و خیرین بودم ، اما با تغییر رویه از سال 95 شروع به کار نمودم و توانستم در سال 98 ثبت شرکت نمایم و با 70 پزشک قرارداد ببندم و از انها خواستم تا یک فرم را برای بنده پر نمایند . گزینه ها  بدین شرح بود : ویزیت تعداد بیماران در ماه ، تعداد عمل بیماران در ماه ، و ...در انتها پس از اخذ فرم ها خدمات به افراد نیازمند داده می شد . در اخر سال لوح سپاس و هدیه ای کوچک برای خیرین در نظر گرفته شد . این هدیه نیز کارهای دستی افراد زیر مجموعه این سمن بوده است . خیریه ما در ابتدا دارای 60 بچه پروانه ای بوده که اکنون به 300 نفر رسیده است . و با حضور اقای رییس جمهور به همدان توانستم با رایزنی با ایشان داروهای این بچه ها را بصورت رایگان دریافت نمایم . ما برای افراد فقیر در تولید لیوان ، دستمال کاغذی و ...اشتغال زایی نمودیم؛ بطوری که اکنون فرد فقیر نداریم . وی ضمن اشاره به مشکل خویش در نداشتن مهر بهداشت اظهار داشت : به همین دلیل  امکان عرضه محصولات خیریه خویش به سوپرمارکت ها و فروشگاه های بزرگ را نداریم ولی در بحث شیرینی پزی یک مسئول فنی محصول ما را تایید و مورد ازمایش قرار می دهد بطوریکه در عرضه ان تاکنون با مشکلی مواجه نشده ایم . خانم کلاهی ضمن تشکر از شبکه پیشنهاد برگزاری نشست بعدی شبکه را در استان همدان مطرح نمود .

5-خانم عرب دولتی سمن دیگر ضمن ارائه گزارش عملکرد سمن خود به ارائه راهکارهایی  در جهت توانمندسازی سمن ها و افزایش سرمایه اجتماعی و تحکیم بنیان خانواده به شرح ذیل پرداخت :

1- وحدت سازی و حضور در فعالیت های اجتماعی و فرهنگی

2-اثر بخشی فعالیت های اجتماعی

3-توانمندسازی زنان در حیطه فرهنگی و اجتماعی

4-ارتقا دانش مادران تا نقش خود را بهتر ایفا نمایند

5-استفاده از پتانسیل گردهمایی های داوطلبانه  

6-بالا بردن مهارت های جمعی و تعاون در جامعه

 

فعالیت های فوق برنامه نشست :

1-برگزاری نمایشگاه صنایع دستی :

یکی از اقدامات مهم شبکه در این نشست هماهنگی در برگزاری سه روز  نمایشگاه صنایع دستی با حضور بانوان کارآفرین بود . در این نمایشگاه از تهران 7 نفر در رشته های رودوزی های سنتی ، سراجی سنتی ، صنایع دستی دریایی ، صنایع چوبی ، سفال و سرامیک و غرفه کتاب و از شهرستانها 13 نفر در 13 رشته صنایع دستی چون سیستان و بلوچستان : سوزن دوزی بلوچستان و سوغات ، شهرستان بهشهر : صنایع دستی چوبی ( خراطی ) گلیم بافی ، عروسک بافی ، شهر کرمان : پته ، فیروزه کوبی و سوغات مشغول به کار بودند .

شایان ذکر است در طی برگزاری نمایشگاه سه کارگاه به شرح ذیل برگزار شد :

1-کارگاه  رشته های چهل تکه دوزی توسط خانم مرادی 15 نفر

2- کارگاه معرق چوب توسط خانم تدین 10نفر

3- کارگاه فیروزه کوبی توسط خانم ژاله خاکی 10 نفر

لازم به ذکر است که نمایشگاه صنایع دستی و کارگاهها مورد استقبال بسیار حاضران در نشست قرار گرفت .

               

 

2- علاوه بر این ، در مدت برپایی  نمایشگاه 5 جلسه با انجمن شهرستان های ورامین ، فیروزکوه ، شهر کرمانشاه ، یزد و بهشهر با موضوع : همکاری آموزش و گرفتن مجوز در بخش صنایع دستی و گردشگری و سرمایه گذاری برگزار شد .شایان ذکر است ،  این نمایشگاه مورد استقبال سمن ها و سخنرانان و  مسیولین حاضر در نشست قرار گرفت .   

3- حضور و استقرار سیاه چادر نزدیک سالن همایش هاو اجرای برنامه های شاد همراه با پذیرایی از سمن ها با ظرفهایی از اش رشته و اش دوغ و پخت نان داغ در فضای سرد مجتمع

4-جلسه مشاوره گروهی سمن ها در شب آخر پس از صرف شام با اجرای خانم دکتر شکوه نوابی نژاد. در این جلسه نخست خانم دکتر از حاضران خواستند هر یک آنگونه که مایل است دیگران با آن سمن و فعالیتها آشنا شوند خود را در چند جمله معرفی کنند .

-فراهم نمودن فضای دوستانه ، آشنایی و تعامل بین نمایندگان سمن ها در طول نشست

-آگاهی و شناخت سمن های شرکت کننددر اجلاس از یکدیگر و نوع ماهیت فعالیت های هریک از سمن ها

-ایجاد همفکری و همدلی در بین اعضای سمن ها

-احساس نشاط و شادابی روحیه حاضران در آخرین دقایق دل انگیز نشست سالانه شبکه با حضور نمایندگان سمن های عضو خانواده شبکه ارتباطی سازمانهای غیردولتی زنان

 

جمع بندی و پیشنهادات:

      به حول و قوه الهی نشست سالانه شبکه زنان ، و تعامل سمن ها به نحو احسن در استان مازندران شهرستان ساری با حضور مدیران سمن ها ، مسئولینی از نهادهایی چون هلال احمر ، دادگستری ، وزارت کشور و معاونت زنان ریاست جمهوری برگزار گردید . یکی از مواردی که در این نشست از سوی شبکه زنان مورد تایید قرار گرفت و راه اندازی شد ، این بود که در راستای منویات مقام معظم رهبری ، شبکه ارتباطی سازمانهای غیردولتی زنان در نظر دارد ؛ با توجه به ظرفیت ها و تخصص های موجود در میان اعضای خود و سایر تشکلهای مردم نهاد در سراسر کشور بعنوان " دیده بان در حوزه وضعیت زنان و خانواده " از طریق کمک به تحقق عدالت ، حفظ کرامت و حقوق زنان و خانواده ها با روش آسیب شناسی و مطالبه گری اقدام نماید .

شبکه ارتباطی سازمانهای غیردولتی زنان


١٤:٢٧ - شنبه ١٩ اسفند ١٤٠٢    /    شماره : ٢٤٥    /    تعداد نمایش : ١٠٤


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج