نشست شبکه ارتباطی سازمان های غیردولتی زنان با اعضا و میهمانانی از کشور تونس

سه شنبه 19/11/1400

 

نشست تخصصی شبکه ارتباطی سازمان های غیردولتی با میهمانانی از کشور تونس ( فعالین فرهنگی) و اعضای شورای مرکزی در روز سه شنبه ۱۹ بهمن ماه ۱۴۰۰ دفتر شبکه برگزار شد.

سرکار خانم دکتر نوابی نژاد گزارشی از اقدامات شبکه را  ارائه نمودند.

 قبل از گزارش خانم دکتر نوابی نژاد، سرکارخانم دکتر مجتهدزاده به معرفی سوابق علمی و اجتماعی خانم دکتر نوابی نژاد به عنوان چهره ماندگار و مادر روانشناسی ایران و اعضای شورای مرکزی پرداختند.

 خانم‌جمالی ضمن عرض خیر مقدم به میهمانان تونس و انجمن البقا الثقافی   به معرفی اختصاری شبکه و رئیس محترم آن و مجموعه های همکار با شبکه پرداخت .

خانم دکتر نوابی نژاد ضمن عرض خیر مقدم به عزیزان کشور مسلمان تونس وتشکر از خانم مجتهدزاده به جهت فراهم نمودن این دیدار و آشنایی با بانوان و خواهران عزیز مسلمان تونس اظهار داشتند که ان شاالله در آینده همکاری های بیشتری را با هم داشته باشیم.

خانم دکتر نوابی نژاد در ادامه خواهران تونسی را مایع دلخوشی و فرح دان دانست و برایشان ایام خوشی را در ایران آرزو نمود. وی ضمن ارائه توضیحات مختصر در خصوص شبکه و فعالیت‌های آن اظهار داشت: شبکه ارتباطی سازمان های غیردولتی زنان (که از این به بعد شبکه گفته می‌شود) در سال ۱۹۹۵ تاسیس، و پس از سفری که با حضور تعداد محدودی از سازمان‌های غیردولتی به پکن رفته و دراولین کنگره جهانی زن حضور داشته و از آن به بعد شبکه رسمیت یافته است.

خانم دکتر نوابی نژاد افزود: لازم است از اعضای محترم شبکه که هم بصورت حضوری و هم به صورت آنلاین حضور دارند تشکر و قدردانی شود.

 رئیس شبکه ضمن برشمردن اصول کلی شبکه اظهار داشت:  این اصول بر اساس قانون اساسی ما که قانون اسلام است و پس از انقلاب شکوهمند اسلامی مبتنی بر آن است عبارتند از:

 مهمترین و اولین هدف، کرامت انسانی زن و جایگاه محوری او در خانواده و جامعه

 اصل دوم: طراحی و اجرای برنامه هایی با مسائل زنان و خانواده

 اصل سوم: تاکید بر تفکر مشارکتی و تعامل با بخشهای دولتی و خصوصی

 اصل چهارم: زمینه های فعالیت  شبکه هایی که عضو این شبکه اصلی هستند و انجیوهای عضو که حول و حوش این فعالیتها است:

  •  تشکیل و تحکیم خانواده
  • حقوق بشر
  • محیط زیست
  • بهداشت و درمان
  • اشتغال و کارآفرینی
  •  علمی و آموزشی
  •  صنایع دستی و گردشگری
  •  برای همه اینها محوریت زن و همکاری با انجمن های مذهبی نیکوکاری و خیرین
  • فرهنگی و هنری

وی افزود: اعضای این شبکه را ان جیوهای سراسر کشور تشکیل می دهند که درحال حاضر ۶۰۰ انجمن فعال عضو ما( شبکه) هستند .این اعضا در سراسر ایران در استان ها زندگی میکنند و با ما مرتبط هستند. لذا ما یک شبکه ملی هستیم و تنها شبکه زنان و عمر ما در حدود ۲۷ سال است که فعال هستیم.

دکتر نوابی نژاد در خصوص فعالیت شبکه در سطح بین‌المللی اظهار داشت:  درست پنج سال پیش از تاسیس (سال ۲۰۰۰) ما عضو اکوسوک( انجمن فرهنگی وابسته به سازمان ملل ) شدیم.

در ادامه خانم دکتر نوابی نژاد به برخی فعالیت های شبکه اشاره نمودند:

1-امداد و کمک‌رسانی در مواقع بروز بلایای طبیعی سیل و زلزله و آتش سوزی و غیره

2-  کمک به تحقق امنیت غذایی و تغذیه برای خانواده های محروم

 3- تضمین آموزش و مشاوره (مشورت) برای سازگاری با خود و زندگی و خانواده

 4- دستیابی به عدالت جنسیتی( بر اساس قوانین الهی و دینی ما ضد گرایشهای غرب)

 5- توانمند سازی همه زنان و دختران جامعه

 6- ترویج رشد اقتصادی فراگیر و پایدار (مثل اشتغال )

 7- ترویج صلح در جامعه و تلاش برای دستیابی به عدالت برای همه

نکته: در مورد هر کدام از اینها به تفصیل کارهایی وجود دارد که بعداً عرض خواهد شد. وی افزود :فعالیت‌های ما تحت عنوان انجمن هایی است که دور هم جمع می‌شوند مثل تشکل‌ها، خیریه که بسیار فعال در سراسر کشور هستند.

 ما آموزش و پژوهش و مشاوره را داریم که در خدمت اقشار مختلف زنان، طبق برنامه با تشکل‌های دولتی و خصوصی انجام می‌دهیم.

رئیس شبکه در ادامه در خصوص مشاوره افزود سوره هایی در قرآن به اسم شورا داریم که خداوند به پیامبر می‌فرماید در امور مشورت کنید و پس از شور جمعی و توکل علی الله تصمیم برای زندگی بگیرید.

 خانم دکتر نوابی نژاد در خصوص فعالیت شبکه  در سطح بین‌المللی اظهار داشت:  ما در سطح بین‌المللی سعی می‌کنیم در حد توان مالی در مجامع بین‌المللی به خصوص مجامع سالانه سازمان ملل در ژنو و یا در نیویورک شرکت کنیم و آموزش ها و دوره هایی را برای تفهیم توانمندی و نقش زنان در صلح و امنیت جهان و نقش مهمشان در فراگیری آن در سطح جهان برگزار کنیم.

دکترنوابی نژاد ضمن اشاره به مسئله کرونا افزود: از زمانی که کرونا آمده ازفعالیت هایمان کم نکردیم و فعالیت ها را بصورت وبیناری و مجازی و مشارکت فکری برگزار کردیم.

 

در پایان خانم دکتر نوابی نژاد ضمن افتخار داشتن خیریه هایی که نمایندگان آنها در جلسات حضور دارند  نمایندگانی که به زنان در زندان و نجات افراد دارای قصاص کمک می کنند از میهمانان درخواست نمود اگر سوالی دارند مطرح کنند.

 خانم جمالی ضمن معرفی اعضای شورای مرکزی به ویژه مهمانان آنلاین و خانم های عضو شورای مرکزی درخواست ارائه معرفی فعالیت های خود را نمودند.

خانم صدرضمن عرض خیر مقدم به میهمانان،  در خصوص نقش زنان در پیشگیری از استعمال مواد دخانیات به ارائه سخنرانی و فعالیت‌ها و اقدامات خود پرداخته و هدف خود را پیشگیری از دخانیات و سرطان دانست .

خانم شهسواری از انجمن کمیته سفیران صلح و دوستی و حمایت از زندانیان به ارائه گزارش و اقدامات و فعالیت‌های انجمن خود پرداخته و ضمن ارائه فعالیت‌ها،  به آزادسازی زندانیان، آزادی ۲۵۰ نفر در مدت کوتاه و رفع مشکلات در پرداخت دیه،  وام و کمک اشاره نمود.

خانم احمدی هم ضمن عرض خیر مقدم و تبریک اعیاد ماه رجب و دهه مبارک فجر در خصوص اقدامات و فعالیت‌های خیریه خود اظهار داشت:  علاوه بر خیریه در شبکه عضو هستیم و کلیه  خیریه های شبکه را به زنجیره امداد و موسسات نیکوکاری وصل کرده ایم. وی هدف خود را استحکام خیریه ها و خدمات رسانی در سراسر جهان در جوار کشورهای مسلمان دانست .تامین جهیزیه برای افراد نیازمند ،در اختیار گذاشتن وام ، کارآفرینی و مسکن،  ساماندهی وسایل زندگی،سبد های ارزاق، اطعام در بحران کرونا ، اکرام ایتام و بیمه عمر،  هزینه‌های درمان و بیماری‌های خاص،  سفرهای زیارتی ، ساماندهی افراد جویای کار، کمک در مواقع بحرانی و ساخت مدرسه و حمام و غیره از جمله فعالیت‌های خیریه ما است .

در ادامه خانم جمالی به معرفی تعداد دیگری از اعضای این انجمن که خود عضو هستند پرداخته و تاکید نمودند که شما هم در تونس این مدل را پیاده کنید.

 خانم فرامرزیان از انجمن زنان زرتشتی، خانم حسینی انجمن ایثارگران و دوستداران، خانم اعتماد سعید از خیریه طلیعه مهر طه ، خانم عسگریان از خیریه آل حسنی ، مرکز جامع توانمندسازی زنان و خانواده با مدیریت بنده( خانم جمالی) ، انجمن فرهنگی بانوان خانم اسکندری از استان سیستان و بلوچستان،  خانم دکتر مجد از خیریه ام البنین که الان در خارج از کشور هستند، خانم صفاوردی از کانون مهرورزان صلح و عدالت جهانی، خانم شفیع پور از خیریه هدایت ،خانم خلوق که معلولیت جسمی دارند  و بسیار توانمندند خیریه توان گستر برنا را دارند.

خانم جمالی افزود:  ما آمادگی داریم این مدل شبکه را در تونس راه اندازی کنیم .

خانم دکتر سنده الکوندی استاد دانشگاه تونس و مدیر انجمن المهدی

خانم استاد ذهبیه الفاهم  مدیر انجمن و دیپلم حقوق دارند و فلسفه خواندند از فعالین خیر در تونس اظهار داشتند که  فضایی را برای فعالیت های فرهنگی مخصوص زنان مسلمان فراهم کنند.

خانم استاد ذهبیه به ارائه سخنرانی پرداخت و اظهار داشت :که ضمن تشکر از همه ،در واقع شبکه یک نمونه عالی است و می‌توانیم به کشور خودمان انتقال بدهیم .از ویژگی‌های شبکه ، مثل یک زنبور عسل است که از همه تخصصها شما در تونس داریم که بعضی در خیریه ها و بعضی حقوق و بعضی هم با زندانها فعالیت می کنند.

نکته: انجمن شما صددرصد و فقط از زنان است ولی در تونس زن داریم ولی باید یک عضو در هر انجمن باشد. ما باید تلاش کنیم این نمونه را با انجمن صددرصد زنان به تونس منتقل کنیم.

 درموضوعات مرتبط از شما مشورت می‌گیریم برای تشکیل همچنین شبکه ای در تونس به شما مراجعه می کنیم.

 و در آخر کلام ما محتاج دعای شما هستیم  و صد درصد از طریق ارتباط با شما و مشورت همچین خیریه ای  را در تونس می سازیم و شبکه برگزار می‌کنیم.  برای شما آرزوی موفقیت داریم.